Alle kan synge julen inn 2017- konsert i Oslo konserthus 10. desember

Det store koret AKS avholder sin årlige julekonsert med ca 500 deltagere på scenen.

Kurset ble startet i 2002, og holder konserter to ganger årlig i Oslo Konserthus. Dette blir korets konsert nr 32.

I tillegg til den store gruppen fra Oslo medvirker også grupper fra Tønsberg og Moss.

Gjesteartist er Barnekoret fra Den norske opera og ballett ledet av sin dirigent, Edle Stray-Pedersen.  Operaens Barnekor synger sammen med Det store koret AKS. I tillegg synger Barnekoret en egen avdeling. 

Flere av barnekorets sangere er solister med Alle kan synge-koret, som i Purcells vakre arie If Love’s a sweet passion fra «The Fairy Queen»  og Ave Maria  av Mascagni fra operaen «Cavalleria Rusticana».

Alle kan synge-koret synger julesanger fra forskjellige land, og du får også høre Merry X-mas ( War is over) av Yoko Ono og John Lennon.

Edle Stray-Pedersen vil bli tildelt “Alle kan synge-prisen” – 2017 for sitt arbeid med å lære barn og unge og synge.

Carl Høgset dirigerer og Inger Elise Reitan sitter ved klaveret.  

En hyggelig julekonsert hvor også publikum får synge med.

Oslo Konserthus, søndag 10. desember 2017 kl. 18.00

Billettpriser: kr. 380,- / 350,- ( moderasjon studenter og pensjonister) kr  300,- (barn)

Arrangør: Alle kan synge AS og Grex Vocalis

Edle Stray-Pedersen

Edle Stray-Pedersen er utdannet i historie, medievitenskap og musikk fra Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole. Hun har arbeidet som dirigent for NRKs Jentekor, Det Norske Jentekor, undervist ved Statens Teaterhøgskole, i Oslo musikk- og kulturskole som dirigent for Trefoldighet Jentekor og har deltatt på en rekke innspillinger samt radio-,film- og TV- produksjoner som sanger og dirigent.

I 2002 etablerte Den Norske Opera og Ballett et eget Barnekor. Siden den gang har hun vært ansatt som Barnekorets administrative og musikalske leder.

Med Barnekoret har hun innstudert en lang rekke forestillinger og konserter. Barnekoret har deltatt på de store hovedscene-produksjonene og i tillegg har Barnekoret under hennes ledelse utviklet en rekke egne forestillinger for barn og unge. Hun har mottatt Den Norske Opera og Balletts venners pris for sitt arbeid. I tillegg har hun fått Ung i Kors pris som årets beste barnekordirigent. I 2014 vant Barnekoret den internasjonale RESEO prisen for Europas beste pedagogiske barneproduksjon.

 

Posted in Hva skjer Østfold.