Carl Høgset

Carl Høgset, kjent sanger og kordirigent startet Allekansynge-kurset i februar 2002. Han har over tredve års erfaring som sanglærer og har elever i mange land. Hans lille hefte ”Sangteknikk” er oversatt til 10 språk, bl.a. til Japansk! Til heftet hører en CD hvor han selv synger eksemplene for mannsstemmer. Anne Vada synger de tilsvarende for kvinner. Eksemplene fins også på video.

carlSom Norges første profesjonelle kontratenor holdt Høgset sin debutkonsert i 1977, og han er stadig aktiv som sanger. I vokalkvartetten Quattro Stagioni synger han vekselvis kontratenor og baryton.

Carl Høgset begynte sitt sangerliv som guttesopran i Sølvguttene. Fra han var ti til han var tredve var han aktiv sanger i dette koret. I 1971 startet han Grex Vocalis og begynte for seg selv. Fra 1983 til 1986 ledet han også Den Norske Studentersangforening. Fra 1987 til 2004 var han dirigent for Norges Ungdomskor, fra 2000 til 2003 ledet han Øystre Slidre Sanglag, og sesongen 2003 / 2004 dirigerte han Sølvguttene.

Høgset er et kjent navn på den internasjonale korscenen. Med Grex Vocalis har han vunnet 1. pris i en rekke internasjonale korkonkurranser i Italia, Spania og Tyskland. Koret kan også skilte med tre Spellemannpriser. Også med Norges Ungdomskor har Carl Høgset vunnet priser i internasjonale korkonkurranser.

Carl Høgset har drevet sangforskning sammen professor Johan Sundberg i Stockholm. Han holder ofte kurs i sangteknikk og korledelse rundt om i verden og er jevnlig med i juryer ved korkonkurranser både hjemme og ute.

I 2007 ble Carl Høgset utnevnt til Ridder av 1. klasse av den Kongelige St. Olavs orden for sin innsats i norsk musikkliv.

Relevante linker

– Quattro Stagioni
– Grex Vocalis
– Norges ungdomskor

Aftenposten Nettutgaven:
– Kråkene inntar Konserthuset
– Kor også for “Kråkesangere”
– Norsk trippelseier
– Nordheims drømmenoter fra det hinsidige

NRK Interaktiv:
– Alle kan synge

Posted in Nyheter.