Korona-tider

Alle kan synge-koret i Korona-tider

Kjære AKS’ere.
Vi håper dere er friske og passer på dere selv. Kari og jeg er friske, men siden vi hører
til risikogruppen passer vi på.
Onsdag den 11. mars fikk vi en e-post fra Marienlyst skole om at skolen fra nå av ville
være stengt for alle leietagere på ubestemt tid. Vi la straks ut en beskjed på vår hjemmeside og på vår Facebook-side til våre kursdeltagere om dette. Kari og jeg sto utenfor hovedinngangen på Marienlyst skole fra kl. 18:00 til kl. 19:20 onsdag den 11.3 for å informere kursdeltagere som ennå ikke hadde fått vite om at skolen nå var stengt for oss. Vi snakket med 10-15 personer. Få dager senere ble det klart at våre myndigheter ikke ville tillate en så stor forsamling som den som møter til våre kurskvelder. Alle kan synge-koret måtte derfor ta en pause.

Permittert
Jeg er nå «permittert» fra min stilling som dirigent for Alle kan synge-koret. Vår lille
bedrift har ingen offentlig økonomisk støtte, og vil heller ikke få det, og jeg kan ikke få dagpenger, fordi jeg er over 67 år (jeg er 78 ).

Force Majeure
Jeg har i mange år vært free-lance instruktør og dirigent for kor i andre land. I Japan har jeg vært engasjert 14 ganger ved korfestivalen Tokyo Cantat. Jeg har også kontrakt for i år, men har nå fått vite at festivalen er avlyst. Jeg skulle ha vært i Japan fra den 28. april til den 7. mai. I min kontrakt står det: “should a performance be canceled due to Force Majeure, no fee shall be paid for such canceled performance”. Jeg får intet honorar og heller ingen økonomisk kompensasjon for min forberedelse til festivalen. Som i Norge har Japanske myndigheter avlyst konsertarrangementer.

Vårkurset 2020 ble avlyst etter 8 mandagsøvelser og 6 onsdagsøvelser. Kurset består normalt av 11 øvelser + generalprøve og konsert. Alle som ønsker det, kan komme både mandager og onsdager uten noe tillegg i kursavgiften. Det er en gruppe som gjør det.
Alle har fått en mappe med noter til 18 sanger. Alle nye kursdeltagere har fått min lærebok i sangteknikk, og alle har fått tilgang til internettopplegget «Choral Practice» for å kunne øve på egenhånd.

Høstkurset 2020?
Hvis det blir mulig vil høstkurset starte mandag 31. august / onsdag 2. september. Vi vil bruke en del av sangene fra vårkurset med tillegg av sanger som passer til en julekonsert. Vi har reservert Konserthuset søndag den 13. desember. Tora Augestad med ensemblet «Music for a while» kan dessverre ikke den datoen, men de vil gjerne være med på vårkonserten i 2021. Vi har inngått avtale med dem, og allerede betalt ut halvparten av honoraret, for å avhjelpe deres vanskelige økonomiske situasjon som free-lance musikere. Det betyr at de sangene som de skulle ha vært med på under konserten den 19. april i år blir satt på programmet for vårkonserten den 18. april i 2021. Våre prøver i år har dermed ikke vært forgjeves!

Kompensasjon for manglende øvelser våren 2020 og avlyst/utsatt konsert
Som dere sikkert forstår så gjelder «force majeure» paragrafen også for vår virksomhet. I oversikten over forhold som omfattes av “force majeure” er blant annet: «spread of epidemic” og “closing of the facilities by an order issued by the government”.
Alle deltagere på vårens kurs har innbetalt kr 300.- for èn konsertbillett. Denne billetten vil videreføres til julekonserten 13. desember. Tilsvarende gjelder for alle øvrige bestilte/betalte billetter.
For alle deltagere på vårkurset 2020 og som fortsetter på kurset høsten 2020 vil vi gi en reduksjon i kursavgiften på kr 300.-. Det vil si at kursavgiften blir kr 2200.-, (konsertbilletten er allerede betalt.) For nye sangere blir kursavgiften kr 2800,- (tidligere sangere som ikke har deltatt på vårkurset 2020) eller kr 2900,- for nye sangere.

Vi håper at denne unntakstilstand snart er over, og at vi igjen kan komme sammen for å synge. Sang er viktig. Vi håper også at alle holder seg friske og tar vare på hverandre.

Alle gode ønsker fra

Carl Høgset

Posted in Oslo.